Archief Hyves 2005 – 2009

Rare uitdrukking

27 sep 2009, 22:22

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb. Om eerlijk te zijn hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is om iets uit te kiezen om over schrijven. Nu weet ik ook niet wil dit allemaal lezen, maar goed… Toch maar even een stukje schrijven, om gewoon maar weer een herstart te maken.

Veel van de onderwerpen die nu actueel zijn, zijn ondertussen ook al aardig uitgekauwd. De crisis, we weten dat het er is, maar aangepakt wordt het nog niet. De voetbal’supporters’ waar sommige alleen maar geweld lijken te beheersen, vergeten andere dat aanmoedigen vaak beter werkt dan beledigen…

Maar nee… Dat zijn toch geen onderwerpen waar ik echt hele teksten aan wil wijden. En toen plots, tijdens het doornemen van enkele twitterberichten zag ik in eens een nieuwskop voorbij komen… “Zandgat wordt natuur” en ongemerkt zette het me aan het denken.

Enige tijd geleden was er namelijk een country side exchange, een soort plattelandsuitwisseling van mensen die uit verschillende landen zich allemaal bezig houden/hielden met de inrichting van en benutting van verschillende soorten landschap.

Kijkend naar de historie en ontwikkeling van de meeste landschappen, maar ook de huidige staat van onze omgeving vroegen zij zich af waarom wij niet meer benadrukten dat wij als Nederlanders zo’n bepalende rol hebben gehad in de huidige beleving van ons landschap.

Nu is de natuur zelf moeilijk te sturen, maar dat was ook precies de reden waarom de titel van het artikel mij zo aansprak… Zandgat wordt natuur, betekent met onze historie dan volgens mij bijna net zoveel als een stuk niet onderhouden of gecultiveerd land. Wat op termijn wat verwildert, maar waar altijd zichtbaar blijft wat onze invloed was.

Met die gedachte in het achterhoofd, blijf ik het een rare uitdrukking vinden dat bepaalde stukken, ‘natuur’ worden.

Milieuzak on tour

2 apr 2009, 00:49 –
Hoewel er op basis van de vele gadgets een redelijk beeld te vormen is, wil ik ook langs deze weg toch even het verslag van afgelopen maandag met jullie delen.
Maandagmorgen 30 maart, een heerlijke lentemorgen. De reis naar Den Haag in de spelersbus van FC Groningen begint en eigenlijk is iedereen goed gemutst en vertrouwt erop dat de milieuzak kan worden behouden.
De reis en wandeling door Den Haag zelf verlopen bijzonder gemoedelijk, als geintje proberen we ook nog de indruk te wekken dat ‘ze’ de milieuzak zelfs bij het Paleis Noordeinde gebruiken, misschien wel heel vooruitstrevend, maar het past treffend bij het doel van vandaag: het behoud van de milieuzak en de mogelijke uitbreiding van het project.
Wanneer we aankomen in de Tweede Kamer wordt de poster aan de minister aangeboden en de door ruim 4200 mensen ondertekende petitie aangeboden aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie. Dit natuurlijk ondersteund met het zingen van het refrein van het milieuzak-lied. Al met al werd het hartelijk ontvangen en werd hier voorzichtig de indruk gewekt dat de milieuzak positief zal worden ontvangen.
De vergadering zelf bevestigt dat, de lovende woorden over het concept, maar het blijft op dit moment bij monde van de minister beperkt tot de Westerkwartier gemeenten. Iets wat eigenlijk qua perceptie niet strookt met hetgeen een week eerder is besproken in een kleiner comité.
Verder komen er nog meer elementen uit het landelijk afvalplan (LAP) terug gedurende de vergadering. De dubbele pet en feitelijke monopolie van NEDVANG wordt maar beperkt besproken, maar is volgens onze delegatie zeker iets wat aangekaart moet worden! Ook het aanmerken van bijvoorbeeld afgevallen bladeren als natuurafval beperkt de mogelijkheden voor groene energie in de toekomst. Energie wat ook een centraal thema is in het afvalplan zelf… onnodige transporten, rendementen van Afval VerbrandingsInstallaties (AVI) en de toepassing van bijvoorbeeld de ladder van Lansink, zijn allen de revue gepasseerd.
Dan de gescheiden afvalstromen, iets wat voor een behoorlijke discussie zorgt en waar ook verschillende ambities over leven. Zo moet het huishoudelijk afval voor 60% gescheiden worden en leeft bij een deel van de commissie de wens dit zelfs te verhogen tot 75%. Iets wat met het milieuzak-concept makkelijk gehaald kan worden. Alleen wordt de ‘vervuiling’ van de afvalstroom (het aanwezig zijn van verschillende soorten kunststof en daarbij de voor veel hoofdbrekens zorgende drankkartons) als niet wenselijk gezien en is het niet of nauwelijks bekend dat de drankkartons wel verwerkt kunnen worden. Dit alles lijkt een erkenning van deze seperate afvalstroom in de weg te staan, maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan.
Hoewel we dus voorlopig door mogen gaan met de milieuzak, heeft onze delegatie toch een dubbel gevoel over gehouden aan deze bijeenkomst door de beperking tot de Westerkwartier gemeenten. Ondanks de lof voor het idee, alleen goedkeuring voor ons concept omdat we in het verleden zo brutaal geweest zijn het anders te doen… En terwijl vele positieve uitwerkingen in ons concept worden uitgevoerd zoals in het LAP bedacht, blijft het voorlopig iets wat beschouwd wordt als maatwerk.
Kortom: Wordt vervolgd en help ons de milieuzak te behouden!

 

Keuzes…

16 dec 2008, 10:41
Afgelopen donderdag heb ik mij vanwege koorts maar ziek gemeld, ziek gemeld voor de studieverplichtingen, ziek gemeld voor de volksvertegenwoordigende activiteiten en zo heb ik nog een aantal mensen en instanties moeten teleurstellen. Dat alles werkt en doorgaat, lijkt haast een vanzelfsprekendheid. Helaas is het dat niet altijd en voor sommigen zelfs helemaal niet… Toch is heel waarschijnlijk de koorts veroorzaakt door overbelasting.
Over het algemeen verkeer ik gelukkig in een goede gezondheid, gelukkig maar, want anders zou ik niet alles kunnen doen wat ik allemaal doe. Voor de mensen die mijn activiteiten niet allemaal bijhouden, heb ik onlangs een lijstje gemaakt… Laat ik het redelijk abstract houden door ze niet allemaal te benoemen maar wel min of meer te ordenen in een alfabetisch overzichtje hieronder:
– Adviserend (3x)
– Bestuurlijk (4x)
– Studie (1x)
– Uitvoerend (4x)
– Werkgroep (5x)
Het lijkt vrij behoorlijk, om actief betrokken te zijn in 17 verschillende rollen, al met al komt het dan ook neer op een gemiddelde weekbezetting van 60 à 70 uren. En meerdere malen heb ik dan ook wel gehoord dat ik eigenlijk gek ben om zoveel verschillende dingen te doen. Een dergelijke opmerking vatte ik eigenlijk eerder op als een compliment dan als advies… Hiermee bedoel ik dat ik mijzelf dan een schouderklopje gaf van “kijk eens, hoeveel je doet” in plaats van “is dit nu wel verstandig wat ik allemaal aan het doen ben”. Door de variatie, de inhoud en vooral ook leuke contacten merk je op zich tijdens het uitvoeren van de verschillende rollen niet bewust hoeveel tijd en energie alles nu daadwerkelijk kost.
En zo ben ik eigenlijk al een tijdje aan het rennen en het vliegen als een kip zonder kop, die op alle plekken, alles goed wil doen en overal eigenlijk het hoogst haalbare wil behalen. Want ik wil altijd meer, beter, sneller, mooier, en het liefst met minder inzet… Noem het een ideologie, noem het een drang om te presteren, noem het perfectionisme, noem het wat je maar wilt… Maar om een lang verhaal kort te maken is zoiets zeven dagen in de week niet non-stop vol te houden en vandaar dat mijn lichaam zo af en toe dan ook wel eens aan de bel trekt. Om met Herman Finkers te spreken, ik zou een keer bij de man met de hamer op bezoek moeten, want het moet niet altijd van één kant komen.
Toch heeft dit alles wel een keerzijde, want hoewel ik normaal gesproken tijdens het herstellen, aan het nadenken ben, hoe ik die tijd weer zo efficiënt mogelijk kan inhalen. Heb ik nu omdat het tegen het einde van het jaar loopt een groot aantal zaken gewoon afgerond. Ik lig met veel zaken nog steeds lekker op schema, dus ja… waar zou ik me druk om maken? En omdat vrije tijd mij eigenlijk vreemd is… ga je malen, nadenken over verschillende zaken en oh ja natuurlijk… MSN’en. Één van de meest treffende uitspraken hierbij kwam ik zondagavond tegen… want van die momenten waarop je lichaam even roept van “stop” zouden leermomenten moeten zijn. Leermomenten? Zo had ik er eigenlijk nog niet naar gekeken, ik hoop alleen altijd dat de tijd ertussen steeds langer duurt.
Zonder gekheid, de essentie van het hele gebeuren is dat ik mijzelf te druk maak, door eigenlijk zo weinig mogelijk te willen kiezen. Hier lijden mijn sociale contacten onder, jullie dus. Toen had ik echter een lumineus idee, want hoewel veel vrienden en vriendinnen mijn drukte accepteren en zichzelf op een lager pitje zetten, moet ik keuzes leren maken. En omdat ik de kwaliteit van het leven niet zou willen verminderen, moeten er goede alternatieven zijn. Met andere woorden: daag mij uit om betere keuzes te maken, door misschien te gaan stappen in een hippe tent, juist te chillen op een onbekende plek, gezellig bij te praten bij iemand thuis of ergens anders een activiteit. Let wel, ik ben maar alleen en kan mijzelf helaas nog niet opdelen… maar als iedereen met leuke voorstellen komt voor de korte en lange termijn denk ik dat ik misschien wel kan leren betere keuzes te maken. Ik zou zeggen, doe je voorstel en we zien wel of het lukt!

 

Bos, messias of autoverkoper?

8 dec 2008, 09:51

Hoewel economie niet mijn allersterkste vak was tot nu toe, wil dat niet zeggen dat ik er geen mening over heb. Nu met de zogenaamde crisis, of dat nu met vertrouwen of geldgebrek te maken heeft, maakt voor mijn opvatting daarover niet heel veel uit. Want de manier waarop met een dergelijke situatie wordt omgegaan is bepalend voor de opinie die hier op volgt, hetzij in de media, hetzij op het werk of bij de visites.

Het aanpakken van deze kwestie is voor de landelijke overheid min of meer begonnen met het nationaliseren van Fortis en ABN. Erg leuk allemaal (not) en na wat moddergooien met buurland België, zijn wij allemaal een beetje eigenaar van het concern wat nu geleid gaat worden door Zalm. Één van de weinig goede keuzes die Bos (en ook de regering gedaan hebben).

Want waar Bos zichzelf heel graag mag zien als een messias, en in het begin dacht ik van: “Goh, hij doet het best leuk”. Maar wanneer je verder gaat kijken, vraag ik mij af of er eigenlijk mensen van een andere pluimage niet hetzelfde gedaan zouden hebben, wanneer ze het belang van Nederland voorop stellen.

De acties die hier op volgden zijn namelijk incidentele stimuleringsmaatregelen die de economie op de lange termijn echt niet verder zullen helpen. Werktijdverkorting is leuk, maar uiteindelijk kost het alleen maar geld. Daarbij levert het niets op. Zo las ik gisteren op het de website van het Dagblad van het Noorden dat links minder wil aanbesteden en sommige (lokale) al dan niet gerelateerd aan de overheid voorrang te willen geven.

Dergelijke acties verzieken de markt, en natuurlijk heeft de overheid gefaald als marktmeester, ook daar moet kritisch naar gekeken worden. Alleen als ik Bos moet beoordelen op de besluiten die hij tot nu toe neemt… Dan vind ik hem geen messias, maar een veredelde autoverkoper.

Sport

5 sep 2008, 08:09

Deze week staat voor mij een beetje in het teken van de sportevenementen. Vorige week vrijdag de Capitals in de Topsporthal, dit weekend Nederlandse dames volleybalteam en gisteren mocht ik als raadslid mee in een volgauto bij de Holland Ladies Tour die Leek en Roden aandeed. En nu zul je misschien denken, rijd je dan continu suf achter die colonne aan?

Nee!

Je zit in een auto, en als je geluk hebt heb je een fanatieke chauffeur die je meerdere keren op strategische plekken langs de baan zet. Tijdens de tour wordt je op de hoogte gehouden via Radio Tour en raak je gaandeweg steeds meer besmet met het wielervirus. Want onderweg kregen we ook nog een masterclass in wielrennen.

Nu hebben wij maar één vrijwilliger meegemaakt tijdens deze rit, maar achter zo’n evenement gaat echt een gigantische organisatie schuil. En een groot deel komt voor rekening voor enthousiaste (zo niet, bevlogen) vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken.

Langs deze weg wil ik die ambassadeurs van alle sporten, daarvoor ook in het zonnetje zetten. Dit gebeurt echt te weinig!!

Cijfers zeggen niet alles

2 jun 2008, 02:24

Het sturen op cijfers is tegenwoordig net zo gewoon als het drinken van een kop thee of koffie. Er is tegenwoordig nog maar weinig wat niet in cijfers kan worden uitgedrukt. Overal zijn benchmarks voor of andere normen of waarden die nagestreefd kunnen en soms moeten worden. De afgelopen paar weken heb ik daar ook de negatieve kant van mogen ervaren als student zijnde. En de meest recente nieuwsberichten op Nestor (het Blackboard van de RuG) waren voor mij aanleiding toch hierover een blog te schrijven.

In één van de meest recente berichten wordt namelijk geschreven dat de studenten van de opleiding TM relatief hoog scoren. Dat is allemaal hartstikke leuk, maar ligt dit puur aan een paar tentamens? Zijn de achtergronden van deze studenten erbij betrokken? Zijn de woonsituaties van deze studenten bekend? Zijn de nevenactiviteiten in kaart gebracht? Op de eerste vraag na kan alles met “nee” beantwoord worden en dan is mijn vraag wat voor waarde hebben dergelijke onderzoeken? :shrug:

Het is natuurlijk heel leuk om jezelf op de schouders te kloppen wanneer het goed lijkt te gaan. Alleen wat gebeurt er als de resultaten negatief zijn? Zal de berichtgeving dan louter negatief zijn over de studenten of wordt er dan ook naar het eigen apparaat gekeken? Ik ben bang voor dat eerste… :chinrub:

Hoewel ik dit jaar met aardig wat motivatie begonnen was, heeft het gedurende dit jaar eenbeetje tegen gezeten, echter had ik tot aan dit blok eigenlijk alles nog in eigen hand. Dat wil zeggen dat ik alle vakken nog kon halen en ook wou halen. Op basis van mijn resultaten ben ik echter halverwege het blok geweigerd voor een onderdeel waar ik tot op dat moment erg veel tijd en denkwerk in had zitten, iemand anders met een vergelijkbare situatie is echter wel toegelaten.

Niet alleen door het besluit, maar met name door de gang van zaken, kijk ik hier nog steeds argwanend en met een groot gevoel van onrechtvaardigheid op terug. Maar ik weet ook dat omdat ik formeel geen poot om op te staan heb en de professionaliteit bij enkele betrokkenen ver te zoeken is, ik mijzelf waarschijnlijk in de vingers snijdt als ik stug voet bij stuk blijf houden.

Terug naar het sturen op cijfers…Tijdens mijn stage op Aruba heb ik van één van de board members bij ATIA kritisch leren kijken naar vragen en uitkomsten/cijfers, met de vraag: “Meet je nu, wat je daadwerkelijk wilt meten?” Door schade en schande ben ik inmiddels gegroeid in het kijken en evt. sturen op cijfers. Cijfers zeggen, gelukkig, niet alles. Alleen is lang niet iedereen zich hiervan bewust. Wat betekent dat de cijfers slechts een indicatie of een trend vormen en niet direct als waarheid gezien kunnen worden.

Enge Buren (y)

4 mei 2008, 10:51

Gisteravond samen met Patrick naar Enge Buren geweest in Iduna in Drachten.

Vooraf wist ik wel een beetje waar toe ze in staat waren naar aanleiding van de stukjes op YouTube zoals:
JodelPizza CalzoneBroodje BapaoOsamamaVerliefd Beetje Een en ga zo maar door!

Het was echt super leuk, waar je ook vreselijk goed moest opletten om toch de melodie en tekst te kunnen onderscheiden. Zij beheersen namelijk vrijwel alle muziekstijlen en voorzien melodiën van Queen, Nirvana, Safri Duo, Kraftwerk van of eigen teksten of teksten van andere bekende nummers… BRILJANT!

Collega’s gezocht

11 apr 2008, 21:29

Ben jij helemaal gek van voetbal? En mag jij graag naderhand een wedstrijd analyseren?
Team Support Systems biedt jou deze kans!

Bekijk onderstaande afbeelding of deze link en reageer!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 apr 2008, 11:06

Gisteren was voor mij een drukke dag, met een aantal zaken voor te bereiden (thuis), een vergadering van een klankbordgroep (Utrecht) en het analyseren van Vitesse – Sparta (Arnhem). Op zich vind ik drukte niet zo erg, ik heb soms zelfs het idee dat het één van mijn drijfveren is om maar dingen gedaan te krijgen. Maar er was afgelopen week nog een andere vorm van drukte, de drukte op de rechtervleugel in de Nederlandse politiek.

Samen met een ander lid van de klankbordgroep voor de VVD, krijgen wij door de journalist van de NOS een aantal vragen voorgeschoteld. Aanleiding was om met ons te praten omdat hij ons niet direct kon plaatsen bij de typische VVD’ers, we zijn jong, hadden geen pak, amper sieraden… en toch VVD. Hij begon met wat ik nu van de hectiek van de afgelopen week vond. Schouderophalend antwoordde ik: u bedoelt Rita? en het interview begon.

In het interview kwamen verschillende zaken aan de orde, wat wij van de gang van zaken rond Rita vonden, hoe wij tegenover de ‘nieuwe’ politiek stonden, of wij wel vertrouwen hadden/hebben in de ‘oude’ politiek en ga zo maar door.

De antwoorden met betrekking tot Rita waren met name van de strekking: “niet links, niet recht; maar wel vooruit? :shrug: ” Met een behoorlijk verdeelde achterban zal ze nooit alle ideeën en meningen kunnen meenemen en de vraag is of dat tot tevredenheid stemt. Daarbij hebben wij ook sterk het idee dat als er meer Amerikaanse invloeden zijn, dit ook meer het idee met zich meebrengt van de rijkste (betaald=>)bepaald.

Over de ‘nieuwe’ en ‘oude’ politiek is het lastig daar direct een goed helder antwoord op te geven. Er zijn zoveel mensen over het hele politieke spectrum bezig zich met hart en ziel in te zetten voor hun politieke partij, in veel gevallen doen ze dit nog naast een gewone baan en is het lastig dan naast een totaal van ongeveer 80 uur per week ook nog eens voor flink wat exposure te zorgen. Persoonlijk heb ik mijn twijfels erbij of dit ook altijd de kwaliteit ten goede komt of dat dit alleen maar stemmen genereert. Volgens mij zit je namelijk in de politiek voor je idealen en de mensen die op jou gekozen hebben en niet om met de waan van de dag mee te gaan.

Daarnaast hebben veel partijen in de ‘oude’ politiek wel heel veel zaken overgenomen om iets generalistischer bezig te zijn. Met polls wordt er naar meningen gekeken, alleen wil dit niet altijd zeggen dat er wat mee gedaan wordt en dat geldt straks ook voor Rita, hoe mooi een presentatie is ’tussen’ de mensen en hoe mooi een website ook is, ze zal het uiteindelijk nog wel waar moeten maken en op dit moment zie ik het als toch nog als gebakken lucht, met een hele mooie strik.

Voor de mensen die gisteren het NOS-journaal hebben gezien, jullie kregen weer de ’typische’ VVD’ers te zien… En toch vind ik het jammer, maar deden ze dit nou omdat wij niet passen in het stereotype, te genuanceerd zijn of nog te wollig spreken? Ik weet het niet, maar hoop wel dat we als VVD met vertrouwen toch vooral vooruit kunnen blijven gaan.

Life is a game

17 mrt 2008, 15:44

Voor de één is politiek een spel, de ander leeft ervoor. Feit is alleen, wil je het in beide gevallen goed doen, dan moet je goed geïnformeerd zijn.

Zo las ik vandaag op de website van Elsevier een blog van Afshin Ellian, en eigenlijk vond ik het wel heel erg treffend wat hij daarin zegt.

Naast de symboolpolitiek van de PvdA wordt ook een ontwikkeling van Forutyn, naar Ayaan, tot nu Wilders beschreven. En hij heeft hier wel een heel goed punt. Alledrie maken (of maakten) op hun eigen manier hun punt, maar het lijkt wel of alles steeds radicaler moet om gehoor te krijgen. Vooral Wilders heeft tijdens zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer de grenzen van wat mensen accepteren qua uitlating over bijvoorbeeld de islam flink verschoven.

Nu heeft iedereen de vrijheid van meningsuiting en dat is ook een groot goed. Alleen met de oneliners en steeds kortere berichten waarin je je mening moet geven, zorg je er wel voor dat mensen steeds eerder oordelen en misschien zelfs veroordelen. Dat lijkt mij geen goede zaak. Want een goed gesprek, ook al duurt het soms wat langer kan een veel rijker beeld geven over de huidige stand van zaken.

Want het is wel zo prettig als we met elkaar kunnen blijven leven in een samenleving waar niet alleen de vrijheden worden belicht maar ook andere waarden als verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid gedragen worden. Omdat je het uiteindelijk toch met elkaar moet doen. Naast de oneliners zou er wat mij betreft ook best meer inhoud mogen komen, inhoud die zich niet laat leiden door de waan van de dag, bv. een film die nog moet uitkomen…

Maar goed… wat weet ik er van… life is a game … en ik begin pas.

 

Vooruitgang ( ? )

9 mrt 2008, 12:27

Afgelopen dagen heb ik met verschillende mensen in mijn gesproken over de ‘vooruitgang’ en dan met name de technische vooruitgang. Met als klap op de vuurpijl: het bezoek aan de CeBit-beurs in Hannover. Wat een gigantisch complex die Hannover Messe!

Gistermorgen moest ik voor de trip naar de CeBit-beurs om kwart over acht in Hengelo (OV) zijn. De Tomtom had mij onderweg heel even in de steek gelaten, door dat hij een weg niet kon vinden en later, toen bleek dat ik de goede keuze had gemaakt haalde het apparaatje in een keer 20 minuten af van de oorspronkelijke tijd. Dus ik was redelijk vroeg aanwezig, en heb toen samen met de mensen van Ericsson en andere studenten die waren uitgenodigd nog even een bak koffie gedaan voordat we iets later dan gepland vertrokken.

Een paar uur later aangekomen in Hannover, maakt alleen het complex al indruk. Na binnenkomst zijn we naar het paviljoen van Ericsson gegaan ergens op één van de binnenterreinen, alwaar we een korte tour kregen met daarin de stand van zaken qua ontwikkelingen van technieken bij Ericsson. Met heel veel nieuwe mogelijkheden voor met organisaties en consumenten is het eigenlijk wachten op de vraag vanuit de markt om deze producten te slijten.

Het is indrukwekkend om te zien hoever de techniek eigenlijk is, nieuwe laptops kleiner en sneller, nieuwe manieren van het besturen van computers, nieuwe technieken bij TV’s (bij LCD en OLED-technieken), nieuwe mogelijkheden en ontwerpen voor mobieltjes, eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is wel te vinden op de CeBit-beurs, maar het was met het middagprogramma wat we hadden onmogelijk alle hallen te bekijken, toch denk ik wel een goed beeld te hebben gekregen van veel toekomstige mogelijkheden voor het bedrijfsleven en consumenten markt.

Toch is niet alle technische vooruitgang altijd een verbetering, wanneer we namelijk naar een iets andere sector kijken, bijvoorbeeld de auto-industrie zijn veel veranderingen ingegeven door de vraag vanuit de markt. Met name op het gebied van veiligheid zijn er veel veranderingen geweest van een auto nu en die met laten we zeggen twintig jaar geleden. Met al deze voorzieningen zijn de auto’s er niet lichter op geworden en zijn wel al blij met een verbruik van 1 op 18, terwijl de eerste dieseltjes dit ook makkelijk konden halen.

Voor de vrachtwagens hebben de nieuwe emissie-eisen ook de nodige consequenties. Om de uitstoot te veranderen zijn er veel systemen aangepast, waarmee de uitstoot van de vrachtwagens wel is afgenomen, maar het verbruik alleen maar is gestegen. In dat licht vraag ik mij af of dit nu daadwerkelijk vooruitgang is, maar goed hierover kunnen verschillende inzichten bestaan.

Feit blijft wel dat de techniek zelf ons leven op dit moment al drastisch kan veranderen, alleen is de vraag in hoeverre is hiertoe de behoefte, maar ook in hoeverre laten we het toe? Met de diverse technieken die ik gezien heb in Hannover denk ik wel dat wanneer alles goed gecommuniceerd wordt, er hele boeiende tijden aan zitten te komen!

19 februari 2008

20 feb 2008, 00:44

Na een tijdje had ik het gevoel, dat ik toch maar weer eens een blog moest schrijven. Ik had vandaag (inmiddels gisteren) een dag met twee gezichten. Overdag erg aan het klooien geweest op de universiteit en vanavond een geweldig bedrijfsbezoek gehad in Leek.

Maar eerst het geouwehoer op de RuG. Door niet ideale omstandigheden heb ik het eerste blok niet zo kunnen afsluiten als ik het eigenlijk gewild had. Dit heb ik deels kunnen compenseren in het tweede blok, maar één vak bleef hier echter achter. Hoewel het binnen mijn opleiding een erg belangrijk vak is, ging ik er eigenlijk van uit dat het vanwege de familieomstandigheden mogelijk moest zijn een extra kans hiervoor te regelen. Logischerwijs begin je dan bij de docent van dat vak… De docent wil wel, alleen moet er ook nog even officieel goedkeuring verleend worden door de examencommissie. En dan begint de ellende! Omdat ik zelf niet echt op de hoogte ben van de procedures en richtlijnen ging ik met de studieadviseur praten, die zei “het komt goed”, maar stuur nog even een mail naar deze persoon van de examencommissie en refereer naar mij.

Zo gezegd, zo gedaan, vervolgens duurt het meer dan een week voordat ik antwoord krijg. In deze mail de volgende mededeling: “het verzoek is niet compleet, maar zorg dat het erg snel wel compleet is”. Heerlijk die communicatie |s , dus maar contact gezocht met de studieadviseur en die kon mij meer uitleg geven over het voor mij tot op dat moment onbekende document. Alles ingevuld, en omdat het snel moest gewoon ingeleverd zonder handtekeningen… Ja dat kan niet he… en nu moest ik op zoek naar iemand die voor mijn opleiding de functie van coördinator heeft, maar ook in de examencommissie zit. :chinrub:
Nu begrijp ik dat de examencommissie integer zijn werk moet doen, maar het is toch te gek voor woorden dat je een handtekening van iemand verwacht, waarvan nergens een naam te vinden is… :stupidme: Het is erg jammer dat het niet duidelijk is welke weg je moet bewandelen in zo’n situatie, want ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben!

In het ideale geval zou de student leidend moeten zijn binnen het onderwijs en zou hier alles op afgestemd moeten worden… maar zo langzamerhand is de student eerder lijdend onder de egostrijd die er tussen de docenten en commissies gehouden wordt. Het helpt in ieder geval niet om de student (mij in dit geval zeker) erg gemotiveerd te houden!

Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen. Zo was er vanuit de Bedrijvenvereniging Leek (BVL) een bedrijfsbezoek bij Hofland Deltaflex Rubbertechniek [link]. Om heel eerlijk te zijn, was ik er al eens voorbij gereden, maar had ik er niet bij stilgestaan dat een dergelijk bedrijf, zo’n gigantisch productaanbod zou hebben en met zulke unieke (ambachtelijke) processen bezig is. Tja, want wat verkopen ze nu? Ze zeggen zelf van condooms tot banden, maar dan zonder de condooms en banden ;-) en eerlijk is eerlijk. Je komt de producten overal weer tegen, en zolang de Chinezen het niet na kunnen maken, houden wij een succesvol en boeiend bedrijf binnen onze gemeentegrenzen! Geweldig (y) !!

Vlinder

24 okt 2007, 22:17

Ik heb vandaag een meest onwaarschijnlijke dag beleefd…

Normaal staat de vlinder symbool voor onsterfelijke ziel, voor de korte duur van het leven… of voor de drie fasen in het leven: leven, dood en wederopstanding. Vandaag was het meer dan dat, vandaag was het een teken.

Vanochtend had ik namelijk een congres en ondanks dat mijn oom ernstig ziek was, had ik het gevoel dat ik zoveel mogelijk door moest gaan met dat wat ik in mijn ‘normale’ leven doe. Gisteren was ik immers nog bij hem op bezoek geweest.

Toch was de bijeenkomst nog maar net bezig, toen er plots drie vlinders door de zaal vlogen. Bij veel mensen verbazing alom, maar ook lol, want wanneer gebeurt het nu dat je een vlinder als gast hebt tijdens een congres?

Bij mij juist het tegenovergestelde, de vlinder is namelijk het symbool die mijn oom op zijn rouwkaart wilde hebben. De vlinder die ik voor hem moest maken en de vlinder die hem deed denken aan het nummer van Boudewijn de Groot.

Het voorgevoel werd bevestigd toen ik naar huis reed, ik werd gebeld met de mededeling dat het slecht ging met Taeke. Mijn ouders zijn er naartoe gegaan en samen met mijn zusjes bleef ik in Leek.

Vanavond is hij helaas overleden, hij was vaak te laat, maar nu te vroeg. Hij heeft met de vlinder zijn wil om te leven duidelijk gemaakt. Het leven waar hij zo voor geknokt heeft, maar het gevecht uiteindelijk heeft verloren.

In mijn gedachten is een vlinder nu niet meer alleen een symbool, maar ook teken van de wil van het leven.

OV: Openbaar Veevervoer?

16 okt 2007, 17:24

Vorige week (red. 12 oktober 2007) stond er weer een artikel op de website Nu.nl over het transport van dieren in Nederland. In de Tweede Kamer gaat er nu weer een spoeddebat over ‘dieronvriendelijk’ varkenstransport. Aanleiding voor de discussie is een te zwaar beladen vrachtwagen van een bedrijf dat in augustus ook al op de vingers werd getikt.

Nu zijn er de laatste tijd meer discussies rond het dierwelzijn, alleen wordt er in deze discussies te vaak gesteld dat dieren gelijk zijn aan mensen. Dit gaat mij wel wat ver, want volgens goed liberaal gebruik is zelfs elk mens niet gelijk. Ieder mens is gelijkwaardig en zo verdienen ook de dieren een waardig bestaan in hun leven.

De incidenten die zich voor hebben gedaan met de met onder andere het vervoer van varkens hebben twee kanten. Enerzijds wordt er geappelleerd wanneer er teveel varkens in één vrachtwagen worden gedaan en anderzijds zijn er situaties waar juist wel ruimte is, alleen gaan hier varkens met elkaar gaan vechten omdat ze juist de ruimte hebben.

Terwijl juist die laatste voor de beleving van veel mensen de meest ‘humane’ oplossing lijkt, is dit juist de variant waar het meeste letsel door wordt veroorzaakt. Alleen wordt deze kant helaas niet of nauwelijks belicht.

Het andere uiterste is dus de varkens massaal op elkaar proppen in de vrachtwagen, om maar zo weinig mogelijk keren te hoeven rijden. Hier vraag ik mij echter af waar ik dit vaker gezien heb… Het ‘opproppen’ van lading om maar zo weinig mogelijk te rijden is ook iets wat regelmatig in het openbaar vervoer terug te zien is. Er gaan nu eenmaal veel makke schapen in een hok, dus waarom niet een bus?

Zo heb ik zelf enkele keren in de bus gezeten, die zo vol zat, dat wanneer we een bocht doorgingen de deuren open gingen omdat er dan teveel mensen tegen leunden. Zelfs bij het varkensvervoer heb ik nog niet gehoord dat de klep open gaat wanneer er (te) veel varkens meereden. Zouden we dan ook niet kritischer moeten gaan kijken naar het openbaar vervoer en niet alleen maar afgeven op het veevervoer?

Wereld Habitat Dag 2007

29 sep 2007, 23:18

Maandag 1 oktober is de Wereld Habitat Dag. Ter gelegenheid van deze dag wordt er een conferentie in Den Haag georganiseerd.

Als raadslid van één van de millenniumgemeenten (zie link) Mag ik ook bij deze conferentie in de Ridderzaal aanwezig zijn. Wanneer ik het programma bestudeer, lijkt mij het een erg boeiend programma en ben ik heel benieuwd met wat voor gevoel ik hier nu uiteindelijk weer zal vertrekken.

Hiervoor later dus meer, ik zal proberen ook nog wat foto’s te schieten, kunnen jullie meegenieten!

Ciao

VVD congres

16 sep 2007, 10:52

Zaterdag vroeg op (6.30), om rond 7.15 in de auto te stappen. Een fijne reis, goede gesprekken, maar ook de afwachtende houding kenmerkt het geheel… We zijn op weg naar Veldhoven.

Het VVD congres is weer eens druk bezocht, met de hotshots van de pers (al dan niet glimlachend), gebroeders Ziengs, ook diverse JOVD’ers en verder een hele brede vertegenwoordiging van VVD’ers uit den Lande. De meeste leden kwamen natuurlijk voor het bespreken van de resultaten van het onderzoek van de commissie Dekker, maar er moest nog een brandje worden geblust. Zoals de meeste wel weten, was Rita uit de Tweede Kamerfractie gezet en had dit nogal wat stof doen opwaaien.

Het werd een boeiende show waarin alle coryfeeën hun zegje klaar hadden en vooral het begin veel weg had van een Jerry Springer show, ik had het zelf niet beter kunnen regisseren, want ook het publiek roerde zich flink en terecht.

Naarmate er meer feiten op tafel kwamen bedaarde de stemming, emotie sloeg om naar ratio en er werd gewerkt aan een oplossing. Het bestuur en ook Mark leken te worstelen, maar groeiden gedurende de dag. Als er straks in de Tweede Kamer gedebatteerd wordt met het niveau wat op dit congres te bespeuren was, kan dit kabinet zijn borst nat maken.

Het is 14.30 het bestuur blijft, Mark blijft en hopelijk blijft Rita VVD’er, een korte schorsing volgt. De pers pakt in, de sensatiezoekers verdwijnen en de vergadering gaat verder, maar helaas tijd voor het belangrijkste agendapunt is er niet meer… De uitkomsten van commissie Dekker worden op het volgende congres behandeld.

IDPD

6 apr 2007, 00:27

Today is International Disadvantaged People’s Day.

Please send an encouraging message to a retarded friend…just as I’ve done.

I don’t care if you lick windows, screw farm animals, take the short bus or occasionally poop your pants……

You hang in there sunshine, you’re friggin’ special! :hippie:

Verkiezingen

5 mrt 2007, 00:12

Verkiezingen

Peilingen, doelstellingen, debatten, discussies en promotie. Allemaal zaken die naast de inhoud belangrijk zijn in een campagne. En er zijn weer vele campagnes opgezet om iedereen aan te zetten om woensdag te stemmen voor de Provinciale Staten.

Zelf heb ik er redelijk wat energie inzitten, zo komen de posters van mijn hand en heb ik mij op nog meer artikelen grafisch uit mogen leven. Daarnaast ook lokaal een aantal zaken uitgezet. Toch wordt er helaas voornamelijk landelijk gestemd.

Terwijl als er ergens geen inkomenspolitiek wordt bedreven het in de Provinciale Staten is. Zo is het zelfs bij wet vastgelegd. Nu kan ik een verhaal houden over de inhoud, maar wanneer je er geïnteresseerd bent zul je zelf de sites al gevonden hebben (anders: Onze Eisse HyveOnze EisenVVD in BeeldVVD provincie Groningen)

Voor mij hebben de komende verkiezingen een speciaal tintje. Wanneer alles goed gaat, en daar rekenen we wel op, dan kom ik namelijk in de gemeenteraad. Ik volg dan namelijk Marco Out (nummer twee op de lijst) op.

Het staat of valt met de uitslag, hopelijk kan ik indirect op jullie stem rekenen! Voel je goed, stem VVD!

Het kon wel eens een … jaar worden :chinrub:

1 jan 2007, 15:20

Een half uur in het nieuwe jaar, kwam ik niet helemaal uit m’n woorden. Daaruit vloeide direct de reactie dat het wel eens een moeilijk jaar worden. Het was slechts een klein dingetje, maar gelukkig hebben we de vrijheid om er wat van te zeggen en zien we elkaar niet snel als meerdere, maar eerder gelijkwaardig!

Tweeënhalf uur in het nieuwe jaar was ik op een nieuwjaarsfeest in de nabijgelegen sporthal. Als er mensen kwijt zijn of in de problemen zitten, komen ze naar mij; het kon wel eens een verantwoordelijk jaar worden.

Tja een paar van die kleine gebeurtenissen zetten mij toch weer aan het denken, er gebeurt namelijk nog veel meer! Ondanks alle goede voornemens kun je zelf bepalen wat er gebeurt door de juiste keuzes te maken.

Maak van 2007 jouw jaar!

3 … 2 … 1 :wave:

29 dec 2006, 10:32

Het einde van het jaar nadert, met kerst de ‘drie zondagen’ achter elkaar, met oud en nieuw zijn er achtereenvolgens ‘twee zondagen’. Voor mijzelf is de laatste zondag van deze korte break de eerste echte zondag van de maand januari.

Niet alleen op deze manier kun je aftellen, over drie dagen is het 2007. Nog even en het vuurwerk kan beginnen. Weinig mensen zal het ontgaan zijn, op TV is het de ene terugblik na de andere en ook gerenommeerde sites kunnen niet achterblijven.

Ja 2006 was een bewogen jaar, en iedereen zal het anders beleefd hebben. Ondanks dat het steeds warmer werd, wordt het wel steeds natter en ook onstuimiger. Daarnaast natuurlijk de toestanden in Irak en Afghanistan en zo kan ik nog wel doorgaan.

Het zal mij dan ook niet verbazen dat Afrika het volgende continent is, die de volgende vredesmissies mag verwelkomen. De belangrijkste oorzaak zit hem in de voorraden van de landen aan de oostkant die allen een behoorlijk wat olie in de grond hebben.

Zo zal de geschiedenis zich regelmatig kunnen herhalen en zo lang Bin Laden en zijn mannen nog bestaan zullen er altijd redenen worden gevonden om ze aan te vallen. Op de manier van oorlog voeren van Amerika creëer je geld, verbind je de mensen en conserveer je de economie.

Maar goed er zijn ook andere zaken de revue gepasseerd zo was het ook politiek een bewogen jaar. De gemeenteraadsverkiezingen die mij een aspirant gemeenteraadslid hebben gemaakt en de landelijke verkiezingen na de ‘crisis’ met D’66.

Het is jammer om te zien dat het aandeel van de (sociaal-)liberalen is gedaald in de Tweede Kamer. De ‘extreem’ links en rechtse partijen zijn fors gegroeid, maar waarom? Nu er in het midden wordt geformeerd zijn de uiteinden nog steeds min of meer monddood.

Wat dat betreft denk ik eerder dat iedereen strategisch heeft gestemd. Zo heb ik mensen gehoord die van de SP naar de VVD zijn gegaan, maar ook andersom. Mensen die anders PvdA stemmen nu in een keer bij ChristenUnie of Wilder uitkomen… Ja het is raar.

Maar gaat het niet om de ideeën die je ondersteunt? Want als iedereen nu anders gaat stemmen krijg je een behoorlijke verschuiving in het politieke spectrum. Niet dat dergelijke conjunctuurbewegingen vreemd zijn, maar het exponent hiervan is nu best extreem.

Ik ben benieuwd wat er uitkomt en wat 2007 ons brengt op de diverse politieke niveaus. De kans is groot dat ik zelf van maart in de gemeenteraad mag plaatsnemen. Hiermee zal een extra aanspraak gedaan worden op mijn plancapaciteiten.

Naast het raadswerk studeer ik namelijk ook nog steeds en heb ik nog wat andere bestuursfuncties en wat bijbaantjes… Tja je moet wat als je jezelf wilt ontwikkelen. Maar toch ben ik benieuwd waar ik ‘later’ terecht ga komen.

Eigenlijk is dat iets waar iedereen wel eens over nadenkt, maar niet iedereen heeft zijn plannen altijd even helder voor zich. Ik wens iedereen dan ook na het aftellen veel wijsheid toe, maar ook veel geluk en gezondheid voor het jaar 2007!

Kronkel

6 dec 2006, 23:18

Vanochtend toen ik wakker werd tijdens het ontbijten heb ik de krant erbij gepakt. Vele dagelijkse zaken, maar één ding viel mij op.

Het artikel waarin een oude vrouw veroordeelt werd voor de actie van haar jachthonden. (link )
Ik heb er een tijdje over na lopen denken, en toen ik vanavond een film keek waarin werd gezegd dat je moet schrijven waar je verstand over hebt, wou ik de kennis die ik onlangs op heb gedaan met jullie delen.

Het gaat hier namelijk om een Spaanse windhond, deze week heb ik een bijeenkomst bijgewoond waar hierover gesproken werd. Niet iedereen vind deze honden even mooi, maar daar gaat het niet om. Het zijn fascinerende beesten en van nature echte jachthonden. Met andere woorden zij staan erg hoog in de voedselketen.

En nu leven wij in Nederland… Juist. Het land waar alles geregeld moet worden en waar zelfs stemmen op gaan om dierenrechten in de wet op te nemen. Maar in diezelfde wetgeving is het baasje al verantwoordelijk voor zijn/haar huisdier, klinkt logisch… Je bent verantwoordelijk voor de verzorging, verantwoordelijk voor de voeding, zeg maar het welzijn, maar ook verantwoordelijk voor de acties van je huisdier, ook logisch.

Dus als je je honden in een veld laat lopen met een omheining, waar vervolgens een haas binnenkruipt die dan aangevallen wordt omdat het in de natuur het overlevingsinstinct van datzelfde huisdier zit dan kan dat gebeuren. Maar goed kijk naar de alternatieven, zou de haas hier buiten zijn gebleven als er een bordje stond verboden voor hazen? Lijkt me niet dat begrijpen ze niet.

Ook als een kat een vogel pakt is dat strafbaar, wat ik mij afvraag hoe zit dat met muizen? En mogen wij als burgers dan ook de staat of staatsbosbeheer aansprakelijk stellen voor de vossen, die exact hetzelfde doen met de volgens en wilde konijnen?

… voordat ik eigenlijk wat wou gaan zeggen, heb ik mij afgevraagd wat wordt hier nu allemaal over gezegd en geschreven. In mijn zoektocht kwam ik bij iemand van Groenlinks uit die diverse zaken op zijn Hyve had geschreven. Erg interessant allemaal, maar hij redeneerde vanuit het perspectief dat de mens eerst kwam, kijkend naar de voedselketen ook weer logisch, toch wordt dan de lijsttrekker tegengesproken die de dierenrechten even belangrijk vind en dit ook door het parlement wil laten aannemen.

Door de huidige verdeling ben ik bang dat het er ook nog door gaat komen ook. Ondanks dat ik begrijp en vind dat je als baasje verantwoordelijk bent voor je huisdier, denk ik dat we nu al te ver gaan met onze regelzucht. Wat wordt het wel niet als dan ook nog eens de dierenrechten zijn aangenomen?

Gedichtje

6 dec 2006, 14:48

Een gedichtje wat ik laatst op de mail kreeg:

Bie Tolbert en Laik en omgeven
Doar is t knap stoer om te leven
Bie Nietap op grens
Doar is t ja Drens
Veur Grunnegers niks te beleven

Verkiezingen; het is 5 voor 12

21 nov 2006, 08:06

Het is vijf voor twaalf, met nog slechts enkele uren op de klok maakt de VVD dit duidelijk op haar website. Met deze verkiezingen wordt een campagne afgesloten die in de media op de poppetjes speelde, terwijl wij de voorkeur hadden voor de inhoud als je de onderzoeken mag geloven.

Wat natuurlijk ook bij zo’n campagne hoort zijn de vele werkbezoeken, Politiek Café en debatten. Zelf heb ik het één en ander georganiseerd en gister heb ik een debat bijgewoond in de Hanzehogeschool. Op uitnodiging van de KamerCentrale Groningen.

Echt verrassend was het niet, D’66 met Boris van der Ham als grote afwezige, liet mijn zijn vervanger maar weer eens zien dat het een partij van de twijfelaars is. Het linkse blok ditmaal gevormd door SP en de PvdA waren in debatten veelal tegen, echter hadden zij over de betreffende onderwerpen in de Tweede Kamer zelf gewoon voor. Een beetje vreemd.

Wat mij wel op viel is dat ze aardig bedreven zijn geworden in het aanpraten van dogma’s. Het zijn zeer negatieve verhalen die je ook als je niet teveel nadenkt ook nog bijna gaat geloven. Toch is het opvallend want tijdens het debat beweerden ze stellig dat de angst niet mocht regeren.

VVD en CDA waren de enige die met constructieve ideeën kwamen. In de ogen van de anderen was niets goed, maar alternatieven hebben ze niet. Dan is het dus jammer dat het links blok weinig constructief is, iets wat we nu de komende jaren hard nodig gaan hebben!

Wij staan morgen voor de keuze welke partijen wij het vertrouwen geven, het is vijf voor twaalf, maar maak toch vooral een strategische keuze. Stem met ambitie, stem VVD.

:worship: Wil je met me trouwen? :kisshand:

9 okt 2006, 00:18

Het moet niet gekker worden, doe je even snel boodschappen wordt je aangesproken door een knappe jongedame die je wilt overhalen lid te worden van Amnesty International. Met de openingszin ben je wel direct bij de les, maar de vraag is wil je dat?

Het is waarschijnlijk één van de goedkopere methoden om mensen warm te maken voor een product of instantie. Het is dan ook niet dat ik niet om mensenrechten geef, of dat ik geen Volkskrant wil lezen of iets dergelijks. De manier waarop vind ik vervelend.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor bedelen, daklozenkrant vind ik wat dat betreft een beter alternatief. Deze mensen zal ik dan ook nooit geld geven, eerder drinken of wat te eten. Dit op aanraden van een hulpverlener, het geld wordt toch vaak weer besteed aan drugs.

Tijdens mijn stage op Aruba had je in de achterbuurten ook wel degelijk daklozen. Alleen werd er opgetreden tegen deze mensen als ze begonnen te bedelen of te promoten. Zo voorkom je irritatie maar nog niet het probleem. Wanneer doe je het goed?

De mensen die er staan voor promotie, worden per klant afgerekend. Net als bij outbound callcenters. Het is hard, maar wanneer ben je zuiver? In principe ben ik er van overtuigd dat in Nederland eigenlijk iedereen een kans heeft, maar niet iedereen ziet de mogelijkheden.

Toch ben ik nog steeds wel benieuwd, waarom a ) niet alle mogelijkheden duidelijk zijn en b ) er niet meer in promotie via Internet wordt gedaan. Om terug te komen op het aanzoek, het was puur voor de ledenwerving, want wat drinken sloeg ze af… dus ben ik nog steeds zoekende.

Trots

21 mei 2006, 17:10

Al meerdere keren heb ik met de gedachte gespeeld om iets te schrijven over trots. Want als je er bij stilstaat is er eigenlijk niets vreemder dan trots. Het is erg makkelijk om iemand zijn trots te krenken, zonder dat je het door hebt, maar je kunt ook trots zijn op jezelf of iemand anders zonder het te laten merken.

Tijdens mijn stage op Aruba waren er diverse vormen van trots, de belangrijkste was de trots op het eiland, want ze weten daar als geen ander dat de mensen het visitekaartje van het land zijn.

Je ziet het ook terug in Nederland, alleen kijken mensen hier meer naar zichzelf. Zo zijn sommige mensen te trots om te werken in bijvoorbeeld de schoonmaak om ervoor te zorgen dat er geld verdiend wordt. Als er voldoende banen zijn valt dat gedrag misschien nog enigszins te tolereren, alleen bij werkloosheid moet er samen iets van willen maken!

Ook in families is trots soms een bron van ergernis, maar vaker een bron van liefde. Persoonlijk zou ik heel graag direct die bevestiging horen dat men goed bezig is. Toch geeft het ook een enorm goed gevoel als mensen trots op je zijn en je hoort het wanneer ze er niet meer zijn, dan is het alleen jammer dat je er niet meer met die persoon over kunt praten.

Het zou mooi zijn als de gevoelens wat vaker gedeeld worden om zo meer duidelijkheid te creëren, je mag namelijk best trots zijn op wie je bent, met wie je omgaat, je afkomst. Maar laat het je niet in de weg staan, probeer er (positieve) energie uit te putten!

Bedankt

8 mrt 2006, 00:48

Ondanks dat we 200 stemmen tekort zijn gekomen om een extra zetel te kunnen krijgen, wil ik toch iedereen bedanken die op mij en de VVD gestemt heeft!

Waarschijnlijk is de landelijke politiek hierop van invloed, maar dat heb je dus niet in de hand. Het is echter wel zuur om te horen dat de andere partijen: PvdA, CDA, CU, GL en D66 allemaal aangegeven hebben dat het op basis van inzet niet terecht is. Alleen koop je daar geen stemmen voor helaas…

Het enige positieve is waarschijnlijk dat ik als vierde op de lijst ben geëindigd na Harry Fellinger, Willy van Diest en Tanja Haseloop, maar had ik met mijn 57 stemmen echter te weinig om direct in de raad te komen. Misschien komt er met de verkiezingen voor provinciale staten verandering in…

Houd in ieder geval tot die tijd de volgende Hyves in de gaten:
– Verkiezingen
– VVD

Tot snel!

Verkiezingen Hyve

6 mrt 2006, 00:28

De lokale verkiezingen zijn morgen, voor de zwevende kiezers, maar ook geïnteresseerden is deze Hyve zeker interessant. Met erg veel visies, maar ook achtergronden!

Een belangrijk deel ook gericht op de verkiezingen van volgend jaar.

Verkiezingskoorts

27 feb 2006, 17:51

7 Maart is het zover, dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeente Leek zijn de verkiezingsmarkten in volle gang. Ook de VVD doet hieraan mee, er is veel voorbereiding aan vooraf gegaan en hopen dat deze voorbereiding z’n vruchten afwerpt om mensen te overtuigen dat de VVD de juiste keuze is. Het is namelijk de jongste en waarschijnlijk ook één van de meest dynamische partijen in de gemeente.

De voorbereiding zijn vorig jaar al begonnen, met het opzetten van een verkiezingsprogramma en opzetten van een kieslijst. Het verkiezingsprogramma bevat alle belangrijke thema’s waaraan wij willen gaan werken beschreven in heldere taal. Daarnaast heeft een onze kieslijst een goede afspiegeling van de gemeente; jong en oud, maar ook man en vrouw en arm en rijk.

Iets wat ik tot nu toe veel ben tegengekomen in de promotie, maar ook in gesprekken met vrienden en bekenden is dat zij niet weten waar de VVD voor staat. Dat is erg jammer, want het stempel van elitair, alleen voor de rijken en niet milieubewust is niet terug te vinden in onze afdeling.

Waar staat de VVD dan wel voor? Binnen de gemeente willen we ons eerst vooral gaan richten op ons tienpuntenplan met daarin aandacht voor verkeer, veiligheid, werk, zorg maar ook recreatie en ontspanning. We willen ons er voor inzetten om de leeksters weer trots te maken op hun gemeente! Hierbij moeten ook niet de andere dorpen in de gemeente vergeten worden, want ook daar dienen goede voorzieningen aanwezig te zijn!

Landelijk spelen iets meer liberale onderwerpen een rol zoals vrijheid, gelijkwaardigheid, sociale rechtvaardigheid etc. Vanuit de visie die er binnen de VVD heerst zou er prima beleid gevoerd kunnen worden op alle fronten, in heel Nederland. Daarmee keur ik de linkse visie niet af, maar het lijkt mij dat toestanden zoals die in Nijmegen spelen voorkomen moeten worden, waar eigenlijk door de erg ‘sociale’ instelling van het college er eigenlijk geen vrijheid meer is voor de burgers.

Hopelijk kan de VVD 7 maart op jou stem rekenen, zo niet ben ik wel benieuwd waarom! Meer informatie is te vinden op http://www.vvdleek.nl

Tot 7 maart!

(on)rust

8 jan 2006, 15:31

Vanochtend ben ik naar een nieuwjaarsborrel van de VVD geweest. Een fraai bont gezelschap met Hans Dijkstal als spreker.

Zonder mij ook maar een minuut te vervelen heeft hij ruim een uur gesproken over van alles en nog wat.

Wat mij het meest intrigeerde was dat hij erg begaan was met de vorming van de maatschappij. Eigenlijk het enige wat ons in Nederland nog verbind is de rechtstaat. Kerken krijgen steeds minder aanhang, verenigingen zien de ledentallen teruglopen, kortom steeds minder mensen streven nog idealen na.

Dat is jammer, maar over het algemeen zie je toch dat mensen wel over steeds meer onderwerpen een mening hebben. Of ze er nu verstand van hebben of niet.

De media levert hier een belangrijke bijdrage in de vorm van de informatievoorziening. Niet dat de media altijd even objectief is, maar de manier van berichtgeving is steeds vaker in beeld aldus Dijkstal. Foto’s in de kranten met bijschriften die er eigenlijk niet meer toe doen, maar ook de reportages op TV of Internet zijn in deze belangrijk.

In veel gevallen blijft het bij beelden en ontbreken de achtergronden. Wat op zich niet erg is maar, het probleem bij beelden is dat het moeilijk in context is te plaatsen. Met woorden kunnen er makkelijker nuances in worden aangebracht. Want er hoeft maar wat te gebeuren of het wordt vreselijk opgeblazen. Dat Sharon op sterven ligt is natuurlijk heel erg, maar dat wil niet zeggen dat wij ons niet de actualiteiten bij ons in de buurt uit het oog moeten verliezen.

Het is fijn dat door de toename van welvaart het met de techniek mogelijk is overal naar toe te gaan, of via Internet alle informatie te volgen. Toch wanneer het alleen maar beelden worden ben ik bang, en ik had nooit verwacht dat te zeggen, de toekomst van het geschreven woord en daarmee eigenlijk de taal er somber uitziet.

Wil je er echt toe doen, dan zal je er zorg voor moeten dragen dat je overal op voorbereid bent, dat kan alleen wanneer je de achtergronden kent. Regeren is vooruitzien dat is een gegeven. Alleen omdat veel nieuwsberichten uit hun verband gerukt worden er nogal hysterisch gedaan wordt, blijft het veelal bij korte termijn denken.

Door al die berichtgeving rondom het terrorisme, is men opgelucht dat er niet nog een aanslag is geweest, maar is men argwanend over de toekomst want elk moment zou er wel een aanslag kunnen komen. Dat die aanslagen kunnen gebeuren is geen geheim en iedereen is er wel alert op, maar is dat dan zaak om overal hysterisch op te gaan reageren omdat een aantal beelden niet in de juiste context worden geplaatst? Lijkt me niet, ik ben van mening dat het zaak is dat er rust moet worden gecreëerd. Dit kan door te zorgen voor objectieve, genuanceerde en vooral complete berichtgeving. Toch zijn we er dan nog niet, er blijven genoeg onzekerheden, maar wanneer iedereen nuchter alles bekijkt denk ik dat er een stap in de goede richting gezet wordt.

Gezondheid

5 okt 2005, 18:27

Wanneer men ergens op gaat letten, kom je soms tot rare conclusies. Zo ook vanmiddag. Ik zat met een studiegenoot in de bus en we waren de dagelijks actualiteit wat aan het bespreken.

Op een gegeven moment kregen we het over instelling en karakter van bepaalde personen, met als achterliggende vraag wanneer ben je nu echt ziek? Na daar een tijdje over gepraat te hebben gingen we het ziek zijn koppelen aan de thuissituatie. Waarbij we al snel tot de conclusie kwamen dat we tegenwoordig te weinig weerstand hebben omdat we gewoon te hygiënisch leven. Wat dat betreft is het niet erg om meer bacteriën om je heen te hebben. Het zal ook de vakanties een stuk prettiger maken omdat je gewoon minder snel ziek bent.

Dit gaat natuurlijk niet voor iedereen op mensen met allergiën zullen hier moeite mee hebben, maar denk dat het over het algemeen niet verkeerd zou zijn als we bewust wat meer in aanraking zouden komen met meer bacteriën. Daarbij wil ik niet zeggen dat er helemaal niet meer hoeft te worden schoongemaakt.

Beroepen van de toekomst

29 aug 2005, 23:36
Nu ik net ben afgestudeerd, begin je je toch meer bezig te houden met de toekomst, maar omdat ik er voor mezelf nog niet uit ben en mijzelf nog niet zie werken ga ik eerst verder studeren. Ondertussen ben en blijf ik wel benieuwd wat nu de beroepen van de toekomst zijn en worden. Ik denk dat hier ICT een belangrijke rol gaat spelen…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com