Het ‘grote mensen’ leven

Nadat ik een aantal jaren terug Human Technology aan de Hanzehogeschool heb afgerond, had ik nog niet zoiets van ik moet aan het werk. Het stage lopen op Aruba en in Groningen was me dan wel goed bevallen, ik had nog niet het gevoel dat ik moest gaan werken. Het leek dan ook logisch om verder te gaan studeren.

Met starten van een vervolgstudie (Technology Management) aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik niet direct voor een opleiding gekozen die aansloot, maar wel voor een opleiding die de nodige verbreding en verdieping bracht. In het begin was het vooral wennen, de overstap ging minder vlekkeloos dan ik had gehoopt, maar vanaf het moment dat ik 6 tentamens in één blok had gehaald, kreeg ik wel steeds meer vertrouwen in mezelf en begon het studeren aan de RuG ook meer te lopen.

Uiteindelijk ben ik toch wat uitgelopen op de ‘oorspronkelijke’ planning, maar op zich is dat ook nog niet zo’n ramp en ook niet heel raar. Met een veelheid aan nevenactiviteiten hoor ik regelmatig om mij heen geluiden als: “Jij bent gek dat je zoveel doet” en “Hoe houd je het vol?”. Tja, ik functioneer nu eenmaal goed onder druk en inmiddels weet ik ongeveer wat me grenzen zijn.

Neemt niet weg dat, dat ritme kan veranderen. Het is gewoon zo, dat ik zo nu en dan wel behoefte heb aan wat verandering. Misschien heeft dat ook wel een beetje met het groeiproces als individu te maken. Maar op dit moment ben ik er in ieder geval wel achter dat het bedrijfsleven mijn volle aandacht heeft. Met meerdere opdrachten voor net zoveel organisaties vanuit de opleiding, heb ik namelijk nu wel het idee dat als ik straks klaar ben met het afstuderen, ik ook voor mezelf klaar ben om aan het werk te gaan.

Dus, op naar het ‘grote mensen’ leven!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com