Eerbetoon

Afgelopen week stoorde ik mij er al aan, alleen had ik niet de tijd er iets over te schrijven. Maar in deze blog wil ik het hebben over het eren van de mensen met grootse talenten die niet meer onder ons zijn. Zo is vandaag de vorige week overleden Ramses Shaffy begraven, alom gerespecteerd en met een zeer goed repertoire.

Eerder dit jaar Michael Jackson, the king of pop. Ook zijn overlijden werd toen enorm gehyped. Iedereen probeert er op zijn/haar manier wel een slaatje uit te slaan. Dat kan, maar toch heb ik het idee dat hier enige scheefgroei aan het ontstaan is.

Want we hoeven maar even terug in de tijd en we zien dat een postuum eerbetoon aan Ede Staal compleet werd geboycot door Radio 2. De organisatie van de Top 2000 reageerde met: “‘Het is niet de bedoeling nummers, die – met alle respect – niemand buiten het Noorden kent, zo te pushen. Dan word je speelbal van georganiseerde acties.

Tja, dat kan… maar goed als je nu kijkt naar enkele provincies of complete generaties die (n)iets met één bepaald persoon/act hebben, maakt volgens mij weinig uit. Als hij/zij vindt dat deze persoon een stem verdiend dan moet dat gerespecteerd worden.

Het zal mij dan ook niet verbazen dat Ramses Shaffy en Michael Jackson dit jaar de hitlijsten domineren, terwijl andere acties om iemand postuum te eren in schoonheid stranden. Wellicht door de beperkte kennis van sommigen in de muziekwereld. Want er zijn meer mensen die op deze manier niet de erkenning krijgen die ze eigenlijk zouden verdienen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com