Leek meets Dronten (deel 4)

Elke week mailen Irene Korting (Dronten) en ik (Leek) elkaar over politieke issues, maatschappelijke ontwikkelingen en de goede dingen van het leven. Na een kennismaking, blog over de verkiezingen en jongeren & uitgaan afgelopen week. Staat deze week de positieve ontwikkeling binnen de VVD centraal.

Beste Irene,

Vorige week is de nieuwe politieke barometer uitgekomen. Het leverde een kleine verschuiving op binnen het politieke spectrum, met VVD als winnaar. Een nieuwsartikel over NU.nl wijt het aan de successen die behaald zijn met de gemeenteraadsverkiezingen en de benoeming van Neelie Kroes.

Uiteindelijk helpen alle kleine beetje, en denk ik dat we als partij goed op tijd de lijn naar boven weer hebben ingezet. Alleen betwijfel ik of het puur aan deze ‘kleinere’ overwinningen ligt. De VVD wordt namelijk ook steeds zichtbaarder, neem bijvoorbeeld de actie tegen de kilometerheffing of de actie in het belang van de gastouders.

Stuk voor stuk, acties die goed zijn voor veel media-aandacht en de VVD weer neer zetten als een partij voor werkend Nederland. Een partij waar de mensen op kunnen rekenen, helemaal nu we zelf weer de rust en organisatie te pakken hebben om verder te bouwen aan een grote VVD en een kleine overheid.

Beste Bouke-Jan,

Tijdens de algemene ledenvergadering in Arnhem was het ook voelbaar. Er is een nieuwe energie binnen de partij met een windkracht die het overbodige schoonmaakt. De VVD is op dit moment zo in beweging. Niet alleen goed, maar ook heerlijk om te zien en daar actief deel vanuit te kunnen maken.

De politieke barometer is een uitstekende graadmeter om dit enthousiasme en de VVD-daadkracht nog meer te versterken. De uitslag verbaasde me niet zozeer. De VVD is op dit moment de partij waar veel mensen zich in herkennen.

De VVD is met zijn vernieuwingsagenda van Nederland begonnen met het voorstellen van concrete maatregelen om Nederland voor de komende jaren stevig in de schoenen te zetten en die zie je overal op dit moment terug. Voorstellen over de belastingverlaging, tegengaan van kansarme immigratie, aandacht voor veiligheid, de VVD-tegenbegroting  en de continu kritische blik naar het nivellerende en bemoeizuchtige kabinet.

Mensen zijn de betutteling en ondoordachte maatregelen van het kabinet zat. Hierdoor wordt ook het systeem in standgehouden waar we juist van af willen en moeten. Zeker nu!

Net als veel collega-VVD’ers zie ik over 15 jaar in Nederland een samenleving die vanuit de kracht van mensen wordt opgebouwd en waar mensen kunnen vertrouwen op een kleine en krachtige overheid.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com