Leek meets Dronten (deel 10)

Elke week mailen Irene Korting (Dronten) en ik (Leek) elkaar over politieke issues, maatschappelijke ontwikkelingen en de goede dingen van het leven. Na vorige week een blog over het lokale antwoord, deze week een blog over de veiligheid op straat.

Beste Bouke-Jan,

De VVD-Dronten heeft het lijstje met speerpunten voor de komende verkiezingsperiode vastgesteld. Het lijstje bestaat uit 7 speerpunten met aandacht voor gratis parkeren, veiligheid, economische groei, minder regels, ouderenzorg op maat, ruimte voor jongeren en reuring op ’t Redeplein.

Eén van de landelijk speerpunten van de VVD is meer blauw op straat. Wij hebben hierover binnen het campagneteam uitgebreid gesproken en met elkaar goed gekeken in hoeverre meer blauw op straat ook relevant is voor de gemeente Dronten waarbij het aantal onveilige wijken redelijk gering is. Laten we eerlijk zijn, onze gemeente is niet één van de meest onveilige van Nederland. Maar veilig kunnen leven is niet voor niets het tweede speerpunt van het verkiezingsprogramma van de VVD-Dronten.

Toch is het belangrijk om stil te blijven staan bij het behoud van deze veiligheid. Daarover sprak burgermeester van Dronten Aat de Jonge de afgelopen week zijn zorg uit. Burgemeester Aat de Jonge is verontrust over de voorgenomen extra bezuiniging van de rijksoverheid op de politie die ten koste zullen gaan van juist de veiligheid op straat.

Ook een gemeente als Dronten gaat daar iets van merken. Ondanks alle goede voornemens om de gevolgen te beperken zal de sterkte in mankracht iets afnemen en zal het aantal bureaus minder open zijn. Zo blijkt maar weer dat minder blauw op straat toch een zorgwekkende ontwikkeling met zich meebrengt. Zeker nu!

Het bestrijden van de hufterigheid en het vergroten van de veiligheid voor Drontenaren is en blijft een belangrijke prioriteit voor de VVD. Ook vindt de VVD Dronten de bezuinigingen bij de politie onverantwoord.

Zo worden door de bezuinigingen enkele politieposten binnen de gemeente gesloten, krijgen politiemensen een beperkt salaris en lopen zij een groot risico te worden bedreigd en dit alles gaat ten koste van de veiligheidsbeleving die ook in Dronten belangrijk is voor alle inwoners.

De VVD-Dronten ondersteunt het pleidooi van de Drontense burgermeester van harte. Bezuinigingen op de rechtshandhaving is onacceptabel. Hoe ziet de VVD-Leek deze onveilige ontwikkeling en wat gaan jullie de komende maanden doen om de politiesterkte minimaal te behouden?

Beste Irene,

De VVD in de gemeente Leek is de afgelopen tijd ook bezig geweest met het vaststellen van haar speerpunten, deze speerpunten gaan we nu elke week belichten met een advertentie in de Midweek en ondersteunend daaraan een artikel op onze website. De speerpunten zullen dus gedurende campagne verder uitgedragen worden.

Ook in Leek is het gelukkig zo dat er geen groot gevoel van onveiligheid wordt ervaren, eerder het tegenovergestelde. Toch is veiligheid niet alleen te vertalen naar hoeveel blauw er op straat is, veiligheid is meer, het begint al met het ontwerp van een wijk samen met weginrichting en ook de handhaving. Ons motto is dan ook: “Veiligheid draait niet om cijfers, maar om mensen.” Dat de bezuinigingen die Ter Horst voorstelde niet ten koste zou gaan van het ‘blauw op straat’ is ondertussen al weerlegd. Belangrijk is dan ook dat er vooral landelijk het signaal blijft bestaan dat deze beslissingen moeten worden teruggedraaid.

Voor de VVD in onze gemeente staat veiligheid ook centraal, het is één van de kerntaken van de gemeente. Waarbij U en uw eigendommen moeten worden gerespecteerd. Wanneer iemand zich niet houdt aan de regels moet er adequaat (streng) worden opgetreden. De signalering van overlast en criminaliteit, maar ook de aanpak van overlastgevers zien wij als een vanzelfsprekendheid. Evenals de onderlinge samenwerking met partners in de veiligheidsregio, deze is erg belangrijk voor een goede en efficiënte aanpak.

Persoonlijk vind ik echter wel dat er ook best kritisch naar de organisatie gekeken mag worden, bijvoorbeeld de externe inhuur die deze week aan het licht kwam, dit zorgt wel voor enorme onbalans tussen de mensen die uiteindelijke werk tegen een relatief laag loon moeten doen ten opzichte van de ruim beloonde ‘professionals’ die worden ingehuurd. Mede hierom is het motto van de VVD in de gemeente Leek: “Veiligheid draait niet om cijfers, maar om mensen.”

0 gedachten over “Leek meets Dronten (deel 10)”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com