Kies bewust

Aanstaande woensdag (03/03) zijn er net als woensdag 9 juni verkiezingen. Door alle partijen wordt weer alles gemobiliseerd om maar zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen. Als lid van ons lokale VVD campagneteam hebben we geprobeerd met veel creatieve ideeën ook op andere manieren de VVD tot uiting te brengen, het weer heeft daar niet altijd bij geholpen, maar toch hoop ik dat we goed zichtbaar zijn geweest en zijn. Want de verkiezingen worden niet bepaald door de paar weken campagne voorafgaand aan de verkiezingen, maar over de hele raadsperiode.

Helaas drukt de val van het kabinet een zware stempel op de komende gemeenteraadsverkiezingen, zelfs het landsbelang lijkt bij sommige partijen ondergeschikt te zijn aan het partijbelang, een kwalijke zaak als je het mij vraagt. Daarnaast spelen de landelijke media hier gretig op in, de cijfers voor De Wereld Draait Door, NOVA, Pauw & Witteman en Buitenhof laten de volgende verdeling over partijen zien qua bezoek: PVDA 22, CDA 10, VVD 4, D66 2, PVV 2, SP 2, GL 2, CU 2, overig 0; links 30, rechts 16.

Elke partij heeft zijn eigen kenmerken, het is praktisch onmogelijk om het op alle punten het met een partij eens te zijn. Toch willen er nog wel eens behoorlijke verschillen bestaan tussen de lokale, provinciale en landelijke politiek. Daarom wil ik de mensen die op 3 maart mogen stemmen nadrukkelijk verzoeken hun weloverwogen stem uit te brengen. Met weloverwogen bedoel ik, dat men weet waar de partij voor staat en op wie men kan stemmen. Dus waarom is de ene partij beter dan de andere? Als het antwoord is: “Daar stemden mijn ouders ook op.” Zou ik toch sterk willen adviseren nog een kritische blik te nemen op de websites van de partijen of in de verkiezingsprogramma’s.

Kijkend naar mijn partij, de VVD, dan heb ik samen met Irene Korting een aantal punten voor het voetlicht proberen te brengen via de blogs Leek meets Dronten, daarnaast hebben we advertenties, gebruikt met hierbij opiniestukjes waarbij we onze punten hebben verduidelijkt op de website. De leuzen die we hiervoor hebben gebruikt zijn:
–    Onze dorpen moet dorpen blijven, dus groen!;
–    Bereikbaarheid verdient voorrang;
–    Geen belastingverhoging, maar kostenbeheersing;
–    Veilig, veiliger, VVD;
–    Zonder onderwijs geen ontwikkeling;
–    Geef boeren de ruimte; en
–    Sport: Niemand buitenspel
 

Hoewel deze verkiezingen uitvergroot zullen worden naar het landelijke, is het belangrijk nu juist lokaal te stemmen, te stemmen op de partij die het beste het lokale belang dient. Landelijk komt 9 juni wel, hoewel er nu al verschillende landelijke campagne-uitingen in gang gezet zijn is 3 maart bepalend voor het beleid in uw gemeente voor de komende vier jaren. Stem daarom op de VVD, zeker nu! Ik zou me vereerd voelen wanneer je op mij stemt.

Bouke-Jan Vlonk
03/03 Lijst 3 nr. 3

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com