Leek meets Dronten (deel 14)

Elke week mailen Irene Korting (Dronten) en ik (Leek) elkaar over politieke issues, maatschappelijke ontwikkelingen en de goede dingen van het leven. Na vorige week een blog over ondernemers, deze week een blog over de campagne.

Beste Bouke-Jan,

De verkiezingen komen steeds dichterbij. Afgelopen zondag was het markeerpunt voor de landelijke VVD-Campagne. In Almere deelden fractievoorzitter Mark Rutte en partijgenoten in het koude Almere folders, soep en boodschappentassen uit aan voorbijgangers.

De VVD-Dronten is in haar enthousiasme al een aantal maanden geleden actief begonnen met de lokale campagne. En dat doen we op de moderne tour. Zo is de VVD-Dronten de eerste partij in Nederland die SMS actief inzet voor het communiceren met inwoners en haar kiezers. Door een sms te sturen aan 1008 met VVD AAN worden inwoners op de hoogte gehouden van het nieuws van de lokale liberalen.

Uiteraard zijn ook de sociale media als Hyves, Twitter, de vernieuwde website van de VVD-Dronten biedt een uitstekend digitaal platform om open en vrij het gesprek met elkaar aan te gaan.

Zo we de afgelopen week met het hoogste aantal stemmen bovenaan in de opiniepeiling op www.dronten.kiest.nu. Ook deze week kan men op deze politieke barometer de lokale politieke voorkeur laten weten.

Niet alleen in de virtuele wereld zijn we erg actief, maar ook in real-life gaan we de komende weken actief aan de slag met flyeren, véél debatten, posterplakken, zoeken we de traditionele media actief op en zijn we de komende tijd op straat, in winkelcentra en o.a. bij bejaardentehuizen volop te vinden. Zelf vind ik dat het leukste deel van de campagne. Met mensen in gesprek komen om samen het ‘liberale geluid’ te ontdekken.

In de wirwar van de beperkende regelgeving van het huidige kabinet is dat belangrijk. Zeker nu! Want zoals je aan onze flyer kunt zien laat de VVD zich niet afschrikken door de kou of de onvrede die er heerst. Dus komen we achter de warme kachel vandaan om campagne te voeren. Op een traditionele en een innovatieve en daadkrachtige manier. Dat is waar de kiezer behoefte aan heeft. Zeker nu!

Ik ben benieuwd hoe de VVD-Leek de verkiezingscampagne de komende weken vorm gaat geven.

Beste Irene,

De tijd vliegt voorbij, het is lastig om iedereen de tijd te geven die ze verdienen, maar het campagnevoeren gaat momenteel op een erg leuke manier. Onze start van de campagne was de Kerstmanactie in het centrum van Leek, waarna we langzaamaan met advertenties in ons lokale weekblad zijn begonnen. De kop in deze advertentie slaat dan vervolgens op een opiniestukje op onze website.

De campagne probeert daarnaast ook op een hele eigenzinnige en positieve wijze een statement te maken naar de inwoners, zo hebben we afgelopen weekend meegedaan met de carnavalsoptocht in Koetsenburg. Want om meer leven in het centrum te krijgen, moet je zelf ook laten zien dat wij ons daar best voor willen inzetten. Mede door de vele enthousiaste reacties, willen we hier eigenlijk een terugkerend fenomeen van maken.

Kijkend naar de nieuwe media, dan zijn Tanja (onze lijsttrekker) en ik eigenlijk de enige die nog vrij recente posts op Twitter hebben onder de politici in de gemeente Leek en daarnaast zijn we de enige politieke partij in Leek die een Hyves-pagina heeft. Uiteindelijk is het digitale campagnevoeren ter ondersteuning van het reallife contact met de mensen, maar het neemt wel een steeds prominentere rol in.

Het campagnemateriaal hebben we bijna helemaal rond, afhankelijk van het weer kunnen we misschien nog iets bijzonders gaan doen. Maar dat houd ik nog even *geheim*. De campagne richt zich in de gemeente van oudsher op de politieke markten en enkele lijsttrekkersdebatten, echter kwam het gisteravond voor dat er twee verschillende debatten op één avond werden gehouden, wat mij de ruimte gaf deel te nemen aan het debat bij de LTO.

Erg leuk om te doen, en ook door veel leuke praatjes met de mensen op straat krijg je veel meer enthousiasme en energie om er voor de komende verkiezingen en raadsperiode weer tegenaan te gaan. De VVD biedt zeker nu een goed alternatief, met sterke kostenbeheersing, geen lastenverhogingen, minder regelgeving, goed onderwijs en adequate zorg. Een alternatief die wij uit moeten dragen, een alternatief die uw stem verdient, zeker nu!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com