Voorbeschouwing Nederland – Brazilië

Met de kwartfinale in het vooruitzicht op de warmste dag van het jaar, wil ik ook vandaag even stil staan bij de wedstrijd Nederland – Brazilië. Met de overwinning op Slowakije is het vertrouwen weer verder gegroeid, maar hoe staat Brazilië ervoor? Het wedstrijdverloop is vanmiddag weer te volgen bij de Telegraaf, voor de beelden klik hier.

De resultaten van Brazilië in de groepsfase zijn minder overtuigend dan die van Nederland. Naast twee overwinning op Korea en Ivoorkust, hebben ze namelijk ook gelijk gespeeld tegen Portugal. Wellicht zegt dit iets over de poule, maar ook voor deze poule geldt dat alleen de groepswinnaar nog in het toernooi zit.

Hoewel de Brazilianen met enorm veel vertrouwen deze wedstrijd benaderen, zien wij tot op heden weinig terug van het Sambavoetbal waar ze zo om worden geroemd. Fysiek hebben ze een redelijk elftal, maar buiten de goal van Maicon tegen Noord Korea, hebben de backs nog niet weten te overtuigen. De meest sterke spelers tot nu toe zijn volgens de statistieken Elano, Robinho en Lucio, zij scoren als enige boven de 7, gemiddeld zit het team rond de 6+.

Ook Nederland heeft nog niet echt gesprankeld, maar groeit wel langzaam maar zeker in het toernooi. De resultaten zijn er steeds en ook de scores per wedstrijd zitten in een groeiende lijn. Opvallend is wel dat met de invalbeurten/wisselingen tot nu toe Boularouz en Huntelaar hoger scoren dan de normale spelers op deze plekken. Van Bommel, Robben en Sneijder scoren ook zevens, de zwaktes zitten vooralsnog op de backposities. Gemiddeld zit ook het Nederlands elftal rond de 6+.

Bij de spelers van beide elftallen is heel nadrukkelijk het geloof in eigen kunnen en in de wereldtitel aanwezig. En kunnen we vanmiddag genieten van het spel en van het resultaat. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Hopelijk gaat oranje vanmiddag de prestatie uit ’74 overtreffen en oh ja en de groeten uit Brasil.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com