Vinden van balans

Terugkijkend naar de voorgaande post dan bekruipen mij een tweetal gedachten, de eerste in de trend van: “oh shit, ik had meer moeten schrijven” en de tweede meer in de trend van: “vind nu eens de juiste balans”.

Het jaar begon in het teken van herstel, een relatie die was stuk gelopen in combinatie met een hectische periode op het werk zorgde bijna voor een burn-out. Mijn focus was weg, energietank zat in de reserves en ik miste de drive om weer vooruit te gaan.

Dan kun je een aantal dingen doen, voor mij was het duidelijk dat ik niet in de put wou blijven zitten en dat ik de ‘rouwverwerking’ zo snel mogelijk in wou zetten. Naast gesprekken met praktijkbegeleiders en sessies van haptonomie, heb ik ook erg veel steun ervaren van de dierbaren om mij heen. Zij die in woord en gebaar voor mij klaar stonden en juist zorgden voor de nodige afleiding.

Eén van de leukere vormen van afleiding zijn de bouwreizen. Waar ik voordat de reis naar Guatemala begon ervan uitging dat er meer kanalen nodig waren naast de bestaande blog bleek het dit keer soepel te gaan met het bijwerken van de reisverslagen. Voor de nodige herinneringen kun je een kijkje nemen op: https://www.buildwithme.org/nl/projecten/guatemala/blogs/blogs_item/t/rabobank_vermogensmanagement_2018. Het was wederom een prachtige ervaring.

Niet alleen het bouwen op locatie, ook klussen dichterbij huis heeft een therapeutische uitwerking op mij gehad. In mei met Bevrijdingsdag kwam de realisatie dat ik eigenlijk vanaf de jaarwisseling nog geen weekend niet geklust had… Het zette me aan het denken en ondanks dat ik graag bezig ben, ik van veel afwisseling houd, zou er ook iets van een balans moeten zijn. Naast het herstel wat ik vanaf afgelopen jaarwisseling ben gestart, is ook dit een groeiproces.

Over het vinden van balans zijn er ook andere ontwikkelingen waar onze maatschappij best in kan groeien, kijk hiervoor naar onderstaand filmpje:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com